Hvad gør CSR Aarhus?

Et samfund består af mennesker, der lever og bor, og de virksomheder, som driver deres forretning. Hver dag tilbringer vi halvdelen af vores vågne timer i den virksomhed, vi arbejder i. Som tak får vi løn – det er vores ”sweet spot.”

Målsætningen med CSR Aarhus er at udvide det ”sweet spot,” som allerede eksisterer mellem de mennesker og virksomheder, som bor og driver virksomhed i Aarhus. CSR Aarhus arbejder for, at privatpersoner og virksomheder tager ansvar for lokalsamfundet, dets borgere, miljøet og naturen.

Vi understøtter ”vi-følelsen”

Ifølge kulturforsker Geert Hofstede opdeler vi mennesker i ”dem” og ”os” forstået på den måde, at vi enten adskiller os fra andre eller identificerer os med andre.  

Er du mand, er du ikke kvinde. Er du ung, er du ikke gammel. Mænd adskiller sig fra kvinder, men identificerer sig med andre mænd. Går vi et niveau op, kan mænd og kvinder stå sammen om at være danskere eller aarhusianere. Det er denne ”vi-følelse,” vi ønsker at understøtte med CSR Aarhus.

Vi tager ansvar

Socialt ansvar starter hos dig selv. CSR Aarhus tager ansvar for:

  • Børns sociale liv – også for naboens børn. For dem, som er anderledes end os og dem, som ligner os.
  • At din krop fungerer så optimalt som muligt. Uden et godt helbred kan du ingenting.
  • At fremme byens unikke lokalitet, mentalitet og kultur.
  • At udbrede de gode historier – fra hverdagen og fra virksomhederne.
  • Et bedre socialt liv og en stærkere samhørighed i Aarhus, så Smilets By hele tiden er under udvikling og et sted, hvor vi er stolte over at bo, leve og arbejde.