Hjertevarm jul

Event

Med udgangspunkt i FN’s verdensmål 10 gennemføres hvert år projektet Hjertevarm Jul. Formålet med projektet er at give børn fra økonomisk trængte og socialt udsatte hjem en god og uforglemmelig jul. Projektet skal financiers af virksomheder medlem af CSR Aarhus, og øvrige interessenter, fonde, lokalpuljer, virksomheder m.m.

Baggrund

Julen handler om hyggelige og nærværende stunder sammen med familie og mennesker man holder af, men ofte bliver julen for økonomisk trængte og socialt udsatte familier et mareridt, fordi de ikke har økonomi til at holde en hyggelig jul med det som hører til. CSR Aarhus vil gerne give udsatte børn og deres familier en god og uforglemmelig jul, så de også kan se frem til julen som resten af danskerne.

Målgruppe

Målgruppen for begivenheden er økonomisk trængte og udsatte børnefamilier i Aarhus Kommune.

Verdensmål

10. Mindre ulighed

Dato

1. december – 31. december 2020.

Evaluering 

Projektet Hjertevarm Jul har i julen 2020 givet 47 socialt udsatte, sårbare og økonomisk trængte familier en bedre jul.

Vi har i samarbejde med lokale foreninger – herunder Børnenes Kontor Aarhus, Home-Start Aarhus og Mødrehjælpen udvalgt 47 familier, der efter vores vurdering fortjente en bedre jul i form af vores bidrag. Fønix Advokater, Meyerdonationen, samt Sparkassen Kronjylland Aarhus City har med deres bidrag til projektet sikret at familier kunne få en bedre jul. 

D. 30. november og 1. december kørte vi, sammen med frivillige fra Bakken Bears administration, chokoladejulekalendere ud til børnene fra de udvalgte familier, for at børnene ligesom deres jævnaldrende havde en julekalender, som de hver morgen, i december måned, kunne se frem til at åbne en låge i. Det gav alle en stor glæde – både for alle de frivillige som var ude og levere julekalenderne og for de forældre og børn som modtag dem. D. 22. og 23. december blev brugt på at pakke og udlevere julepakkerne, som Savværket har hjulpet med at pakke, som var virksomhedens bidrag til projektet, hvorefter pakkerne blev leveret ude hos familiernes private adresser af frivillige ildsjæle. Igen var der ingen tvivl om, hvor stor glæde og lettelse pakkerne gav familierne. Pakkerne indeholdte julehygge, julemad og julegaver, men vigtigst af alt bidrog projektet til at flere familier i Aarhus kunne afholde og give deres børn, en lige så god jul med alt hvad der høre til, som øvrige familier, hvilket var hensigten med projektet.