E-sport event for børn

Event

Med udgangspunkt i FN’s verdensmål 3 vedr. sundhed og trivsel, vil CSR Aarhus afholde en E-sport event. Formålet med eventen er at sætte fokus på børn og unges sundhed og trivsel, ved at give de lokale børn, unge og deres forældre en anderledes ’sports’oplevelse, som kan give dem indsigt i en trend og fremtid, hvor en internetoplevelse pludselig rykker ud i virkeligheden. Eventen udformes i to dele, hvor børnene får mulighed for i virkeligheden at møde nogle af de ’influencers’, som de følger på YouTube, ”game” med andre børn og unge, og lave fysiske aktiviteter i spillepauserne, mens forældrene får viden og inspiration til, hvordan de – med og uden dårlig samvittighed – skal tackle deres børns mange timer bag en skærm. Herudover vil deltagerne mødes i et fedt fællesskab med andre, som har samme interesser, men som måske bor i den anden ende af byen, hvilket kan danne grundlag for nye venskaber.

Baggrund

E-sport er en ny måde at spille dig til sejr, smil og gode oplevelser. Flere og flere børn og unge kaster sig ud i at ’game’ foran en skærm. De følger de dygtige på nettet og aflurer dem deres fedeste tips og tricks. Det betyder også mange timer bag en skærm og fysisk inaktivitet, hvilket bekymrer både forældre og fagpersoner, og giver anledning til nytænkning i forhold til at aktivere børn og unge. Nu flytter vi e-sport ud i virkeligheden og skaber på den måde et fysisk møde mellem kommunens børn og unge, hvor der også vil være fysiske aktiviteter relateret til det de unge spiller digitalt.  

Målgruppe

Børn og unge i alderen 10-16 år som primær målgruppe (e-sport) – og deres forældre som sekundær målgruppe (mobning på de sociale medier).

Verdensmål

3. Sundhed og trivsel

Dato

1. oktober – 31. oktober 2023.